Поръчайте до 14:00 ч. и пратката ще ви замине днес! Доставка за 48-72 часа чрез Спиди само за 11.00 лв. Поръчайте над 150 лв. и вземете Безплатна доставка

Ръчно кован Almazan Grunt, кухня и къмпинг, неръждаема стомана с въглерод, дръжка от дърво Pakka, пълен танг 32,5 см

Blades
2 Прегледи
73,00 BGN
Характеристики:
Финал - вълна
Калъф - синтетична кожа
Метал - стомана 3Cr13
Дръжка - Pakka Wood
Твърдост - 52 HRC
Обща дължина - 325 мм
Дължина на острието - 200 мм
Дебелина на острието - 5 мм
Тегло - 570 гр
В момента не е наличен

Времe за доставка: 1-3 дни

Код на Продукта: C16
Добави в желани продукти Искай информации
  • Описание
  • Видео (3)
  • Прегледи (2)

Отказ от отговорност: Детайлите могат да се различават от нож до нож, като например покритието, цвета на покритието, цвета на дървото, дори размера с 1-2 мм.

Ниво на рязкост: Много рязко. Може да се заточва много лесно, когато е необходимо.

Дървесина: обработва се с естествено минерално масло и може да се поддържа с такива специални масла за дърво. Препоръчваме това да се прави от време на време, за да се запазят цветът и свойствата на дървото.

За да възстановите гладкостта на дръжката, препоръчваме, преди да я обработите с масло, да я шлифовате с много фина шкурка.


 

Инструкции за поддръжка:

-Не почиствайте в съдомиялна машина.

-Не оставяйте съдовете в мивката заедно с другите съдове и не ги оставяйте да съхнат в съдомиялната.

-Измийте обикновено с вода и препарат веднага след употреба, но избършете влагата веднага след употреба с кърпа или хартиена кърпа.

-Не оставяйте в много влажна или парна среда

-Заточвайте от време на време, за да запазите острието. Нормално е фрезата да се износи след няколко използвания, като в зависимост от метала тя ще издържа повече или по-малко. По правило металите, които ръждясват по-лесно, запазват режещия си ръб за по-дълго време, особено тези, които са предимно от неръждаема стомана, са по-устойчиви на ръжда, но режещият ръб не е много остър и не остава остър за много дълго време.

-Например високо въглеродната стомана е склонна да ръждясва бързо, но това е напълно нормално, металът запазва ръба си дълго време, но ръждясва по-лесно. Не е необходимо да се притеснявате, когато се появи ръжда, тя е напълно нормална за тези метали. На противоположния полюс, VG10 стомана, например, ръждясва много трудно, ето защо тя е добра в кухнята и за ежедневна употреба, за да се нуждаят от твърде много поддръжка, но тя трябва да се заточва по-често. Ако все пак се появи ръжда, добрата новина е, че тя е само повърхностна и може да бъде отстранена много лесно с разтвор против ръжда.

-Дървените дръжки се нуждаят от редовна поддръжка. Когато започне да се начупва, се нуждаете от фина шкурка и масло за дърво. Използвайте шкурка, за да отстраните треските и да направите дръжката фина, след което нанесете масло за поддръжка.


 

Инструкции за употреба:

-Преди първата употреба измийте ножовете с вода и препарат за миене на съдове, след което следвайте инструкциите за поддръжка.

-Използвайте ножовете само върху специални дървени или PVC плотове. Не използвайте ножове върху мраморни, метални или други твърди плотове.

-Не използвайте ножа, като го удряте, а като го режете. Острието е тънко и остро за лесно рязане, не го удряйте при никакви обстоятелства.

-Не режете големи кости, не удряйте големи кости. За разфасоването на големи и твърди кости са необходими специални триони, обикновено от много твърда стомана, например въглеродна, с широкоъгълно, грубо и дебело острие, балансирано по отношение на теглото, за да може да се нанасят удари с него. Blades.ro все още не продава такива остриета.

-Внимавайте с обвивките, за да не се нараните, те могат да се влошат с времето, най-вече текстилните, без подсилване. Най-устойчиви са тези, които са изработени от синтетична кожа, подсилена по ръба.

Информация за съответствието на продукта
Ако искате да изразите мнението си за този продукт, можете да добавите отзив.

Отзивът беше успешно изптратен.
Потвърдена покупка

Hac Eugen,

Добра стомана! Много дълъг, няма нужда да го заточвате. Евентуално само да "изправя" ръба му с друг нож, от време на време - и то много рядко!Управям ръба му така, че да опира само в дървената дъска, на която режа лук, целина, пащърнак, картофи, моркови.. .или нарежете копъра, магданоза, кориандъра, розмарина...
Целувайте ги, НЕ ги СМАЧКВАЙТЕ!(За почистване чистя зеленчуците с белачка, или с друг тесен и тънък нож). нарязвам с него замразено месо, кости, клонки, кабели, тел. Дори не хартия или канап. Разбира се, лесно бих могъл да нарежа и такива материали, но това не би било да го поддържам, а да злоупотребявам с него. Отварям пиле и риба с но с леки разрези, за да срежа само плътта и сухожилията, които държат костите заедно.Когато трябва да го наточа, ще внимавам да запазя огледалото непокътнато, тоест онази полирана ивица близо до ръба от двете страни , което осигурява лесно плъзгане през материала, който режете. Драскотините по огледалото са индикация за злоупотреба. Като го поддържам така и го поддържам чист и сух, ще го имам за цял живот...и много животи.

Raspunde

Беше ли полезен отзивът?

Потвърдена покупка

Даскалу Петру - преглед на EMAG,

Сатърът стои добре в ръката и се предлага със защитно покритие, както е на снимката. През уикенда го натоварих да накълца зеленчуци и да пече на скара. струва си парите

Raspunde

Беше ли полезен отзивът?

Вижте как нашите клиенти използват продуктите на Blades

Помощ клиенти 09.00-15.00

contact@blades.bg

Compara produse

Трабва да добавиш най-малко един продукт за да сравниш продуктите

Беше успешно добавен в желани продукти!

Беше премахнат от списъка с желания!